Hurtigmat - Litt tørt

Denne tredje Hurtigmat-boka samler over 230 Hurtigmatruter, forsøksvis sortert etter tema. I tillegg kan du lese vitsene som ikke passerte sensuren, og Marius’ kommentarer til sine egne favorittruter! Og visste du at Hurtigmat var serien Marius «Storefri» Henriksen debuterte med i 2008? Det kan du lese om her! Med forord av John S. Jamtli.

Storefri - I rampenisselyset, julen 2023

I den 20 sider lange spesialhistorien
«I rampenisselyset» gleder Sigbjørn seg til jul og semesteravslutning, slik bare en lærer kan. Etter å ha brukt opp all tålmodighet med Magnus, klassens selvutnevnte rampenisse, tyr han til desperate tiltak for å redde juleforestillingen – og sin egen mentale helse.

Storefri - Læreplan B

Læreplan B er boka for alle lærere som trenger en god latter. De som synes læreryrket er givende – men stadig mer umulig. Som er frustrert over at lista med lovpålagte krav vokser fortere enn budsjettene minker. Og at man må kjempe mot alt og alle, fra kopimaskinen til kunnskapsministeren til Kyrre i 9C.

Det lærerne trenger er ikke en ny reform eller et nytt motebegrep … de trenger en Læreplan B!


Storefri - Seksbombe

I denne sjette Storefri-samlingen må skolen ta tak i elevenes stygge språkbruk – men alt løser seg når Vidar tar etter dem. Sigbjørn står maktesløs når klassen hans blir utsatt for det mest distraherende som kan skje på en skole: To av elevene blir forelsket. Les om når skolen – og serien – får ny vaktmester, og kos deg med et gjestespill med Henriksens andre serier Pappa og Hurtigmat.

Storefri - Julegenseren, julen 2022

Vidar har alltid båret sin glorete julegenser med barnslig glede, men idet han blir utkonkurrert av elever og kolleger som ikke engang prøver, innser Vidar at han må ta julegenseren til et nytt nivå. Årets Storefri-julehefte inneholder en 16-siders spesialhistorie, pluss både Hurtigmat, Pappa og mer til!

Storefri - Bare fem dager til helg

Med Storefri har Marius Henriksen tegnet seg inn i tetsjiktet av norske stripeserier. Bare fem dager til helg inneholder 120 sider striper, søndagssider og spesialhistorier – deriblant en splitter ny stripehistorie. Storefri har dessuten tiårsjubileum i år, og i den anledning får du et grundig intervju om Marius’ tegnekarriere og et tilbakeblikk på de aller første Storefri-stripene.

Hurtigmat - Naturlig smakløst

Latterens svar på den uimotståelige frityrlukta fra matvogna på hjørnet –gjør deg klar for en solid dose snadderfett rett i årene!

Hurtigmat: Naturlig smakløst er en samling med de siste årenes beste Hurtigmat-enrutere fra Marius Henriksen, som også står bak stripeseriene Storefri og Pappa.


Storefri - Julebordet, julen 2021

Lærere i offentlig skole er ikke akkurat bortskjemt på flotte HR-tiltak. Så når rektor annonserer årets julebord, er det selvsagt en hake: Det må bli på lærerværelset! Årets Storefri-julehefte inneholder en ny 13-siders spesialhistorie og mange nye striper og Hurtigmat-vitsetegninger.

Pappa - Sovende far i huset

Pappa er serien for alle som er småbarnsfar, har vært småbarnsfar eller er glad i en småbarnsfar. Og alle andre som drømmer om å få sitte på do i fred.

Storefri - Fire kopper kaffe

I Storefri – Fire kopper kaffe får vi blant annet se at det innføres rødt nivå på skolen, og Vidar blir skuffa da han skjønner at det ikke er den slags sprit alle må bruke. Skolen innfører også mobiloppbevaring i skoletiden, til stor forvirring for enkelte elever som lurer på hvordan de skal få seg nye venner uten å kunne sende venneforespørsler.

Pappa - Med hjertet i halsen

Hver dag er farsdag!

Pappa er serien for deg som er småbarnsfar, kjenner en småbarnsfar, eller andre som bare vil sette større pris på det å få sitte på do i fred.

Hvem ante at hverdagen til en nybakt pappa var så morsomt? Ler du ikke med pappa, så kan du iallfall le av ham! Og etter hver ørtende trilletur og utmattende våkenatt kommer et gullkantet øyeblikk som kan få den mest stoiske til å gni seg litt i øyekroken.

Pappa er den nye humorserien fra Marius Henriksen, mannen som fra før av tegner seriene Storefri og Hurtigmat.


Storefri - Secret Santa, Julen 2020

Storefri er tilbake med nytt julehefte!

Heftet inneholder en tolv siders julefortelling der førjulskos blir førjulskaos når det sosiale tiltaket Hemmelig nissevenn sporer av. I tillegg byr heftet på nye striper, quiz, nye Hurtigmat-ruter, intervju og forord av tegneren.  


Storefri - Tredje time

Den etterlengtede oppfølgeren til ''En svak toer''!

Tredje time byr på mer Storefri-innhold enn noen av de forrige utgivelsene. Striper, helsider, tegnerens gamle favorittstriper (med kommentarer), og mye mer moro! + Et smigrende forord av Børge Lund!

Sagt om boken:
Sarkasmen, replikkvekslingene og hovedpersonens evne til å vri og vrenge på hverandres ord, har på ingen måte mistet kraften.
(Trond Sätre, Serienett)


Hurtigmat - Billig latter og tomme kalorier

''Billig latter og tomme kalorier'' er den første Hurtigmat-samlingen i form av en 120-siders softcoverbok!

Boken samler helt ferske ruter, gamle favoritter, helsider og annen moro + forord skrevet av selveste Frode Øverli.


Sagt om boken:
Marius Henriksen fanger opp et marked av lesere som savner den noe plumpere humoren fra Pyton og tidlig Pondus. Samtidig som han legger seg på et høyere nivå av komisk modenhet enn den berømmelige lavpannetheten fra Pytons glansdager.
(Trond Sätre, Serienett)


Storefri - Julen 2019

Storefri Julen 2019 var seriens debut som eget julehefte, og hadde en syv siders julespesial, nye striper, gamle striper og ferske Hurtigmat-ruter.

Heftet fikk flere positive anmeldelser, blant annet femmere fra Dagbladet og Stavanger Aftenblad.


Sagt om heftet:
I mine øyne er dette den beste nye stripeserien vi har sett her i landet siden Lunch, et til dels hylende morsomt gløtt inn i skolen slik den fortoner seg for både lærere og elever.
(Erik Kvalebrokk, Mitt liv som Erik)


Storefri - Sommeravslutning!

Sommeren 2019 markeres med verdens første Storefri-sommeralbum!

Albumet starter med den lengste sammenhengende Storefri-historien hittil - et seks siders innblikk i lærernes strev om å få stablet på plass en sommeravslutning. Du finner også et sommerlig utvalg av Storefri-striper og helsider i tillegg til en porsjon Hurtigmat-ruter, også med sommertema!


Storefri - En svak toer

''En svak toer'' er Storefri-bok nr. 2. Den inneholder et kresent utvalg Storefri-striper og -helsider, inkludert en splitter ny spesialhistorie om kampen i kulissene når lærerne har planleggingsdager. Som i den første boken har det også her sneket med seg noen Hurtigmat-ruter som er langt over kanten.

Sagt om boken:
Komikken er stort sett verbal, men svært ofte skarp, treffende, nøye oppbygget og godt timet (…) Med sin spissede og nådeløst ufiltrerte skildring av skolemiljøet stadfester Marius Henriksen sin posisjon 
(Trond Sätre, Serienett)

Budstikka hadde denne forsiden i forbindelse med utgivelsen av ''En svak toer''


Storefri - Lær ting!

Boken ''Lær ting!" er den første selvstendige Storefri-utgivelsen, utgitt i 2017 av Egmont. Den byr på 120 sider med Storefri-striper og -helsider + gjesteopptredener med ruteserien Hurtigmat.

Sagt om boken:

Begge serier byr på en litt barskere humor enn det som er blitt normen blant norske stripeserier av i dag. Ikke akkurat på Pyton-nivå, men mer på et passelig politisk ukorrekt mellomnivå. Vi trenger sånt.
(Trond Sätre, Serienett)

Den tar for seg skolehverdagens mange små og store situasjoner og drar dem langt ut i både det drøye og usannsynlige. Ved å overdrive og harselere, ved å tøyse og tulle med typiske situasjoner som kan oppstå i et klasserom, på en foreldrekonferanse og på et personalrom, klarer Henriksen å skape mye gjenkjennelse. (Hilde Eskild, Utdanningsnytt)

Serien har en litt uforutsigbar galskap ved seg som kjennetegner gode stripeserier og som gjør at den holder seg frisk selv etter et helt album.
(Walter Wehus, Empirix)